Glifor şeker hapı yan etkileri

Glifor ne zaman alınmalı?

Tabletleri çiğnemeyiniz veya ezmeyiniz. GLİFOR tableti yeterli miktarda su ile yutunuz. Günde bir doz GLİFOR alıyorsanız, sabah alınız (kahvaltıda). Günde iki bölünmüş doz GLİFOR alıyorsanız, sabah (kahvaltıda) ve akşam (akşam yemeğinde) alınız.

Şeker ilacı fazla alınırsa ne olur?

Yan Etkileri: Sık görülen yan etkileri arasında vücutta su tutulumunda artış ve ödem, vücut ağırlığında artış, LDL düzeyinde yükselme bulunur. Diğer yan etkileri ise kemik kırıkları ve kalp yetmezliğidir. Ayrıca kadınlarda mesane kanseri riskinde artış ile ilişkilendirilmiştir.

Glifor iştahsızlık yapar mı?

Bu ilaç etken madde olarak metmorfin hidroklorür içeren bir yapıya sahiptir. Yani bu yapısıyla klasik bir şekilde antidiyabetik ilaçlar arasında yer alarak, kan şekerini dengede tutar, iştahı baskılar ve sağlıklı bir vücut yapısına yardımcı olur.

Glifor hapı neye yarıyor?

GLİFOR kanınızdaki glukoz düzeyini mümkün olduğunca normal düzeye düşürmeye yardımcı olur. özellikle fazla kilolu tip 2 diyabetli hastaları (insülinden bağımsız diyabet olarak adlandırılan, bir tür şeker hastalığı) tedavi etmede kullanılır.

Glifor etkisi kaç saat?

Etkisi enjeksiyondan 30-60 dakika sonra başlar, • 2-4 saat sonra en yüksek etki düzeyine ulaşır, • Etki süresi 5-8 saat sürer, • Yemekten 30-45 dakika önce uygulanmalı.

Glifor gunde kac defa icilir?

Yetişkinlerde kullanım dozu: Doktor tarafından aksi önerilmedikçe başlangıç dozu genellikle 1500 mg-3000 mg'dır. Bu doz, günde iki ya da üçe bölünmüş 500 ya da 850 mg'lık dozlar şeklinde alınabilir.

Glifor fazla içilirse ne olur?

Yüksek dozda kullanımı laktik asidoza neden olabilir. Belirtileri: Karın ağrısı Kusma.